23 desember 2021

Dag 23 – Time for Us to Come Home for Christmas


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens film er den kanadiske filmen «Time for Us to Come Home for Christmas» fra 2020. Filmen er regissert av David Winning og har Lini Evans, Doron Bell, Stephen Huzar og Lacey Chabert i hovedrollene. 

 

Synopsis: Fem gjester har fått hver sin mystiske invitasjon til å feire julaften på et hotell. Med hjelp av hotelleier Ben finner Sarah ut at det er hendelser fra tidligere som knytter gjestene sammen og som kanskje også vil forandre deres liv for alltid.

Trailer:

Om noen har lyst til å kritisere det faktum at jeg i år har hele tre Hallmark filmer med Lacey Chabert i løpet av festivalmåneden så skal de få lov til det. Men skal man komme seg igjennom en god del Hallmark filmer i løpet av måneden er det jo sånn at det er hyggelig når noen av de inneholder en dame med et veldig flott smil ;) 

 

Historien her er en slags romantisk gjenfortelling av Agatha Christies «Ten Little Indians», men så klart uten alt av mord og mysterier. Filmen er også inspirert av Blake Shelton sin julesang «Time For Me To Come Home» fra hans 2012 album Cheers. Sangen laget han sammen med sin mor og hun skrev også en bok med samme tittel ut i fra sangen i 2013. 

 

Det er laget to filmer fra før basert på samme «sang» med «Time for Me to Come Home for Christmas» fra 2018 og «Time for You to Come Home for Christmas» fra 2019. Begge disse filmene er det Hallmark som står bak, så dette er da tredje gang de har brukt denne ideen for å lage en julefilm. Så kanskje Hallmark begynner å gå tom for julefilm ideer?


Dette er imponerende nok Lacey Chabert sin 10ende julefilm og 22. Film for Hallmark noe som fort kan være rekord. Den første var forøvrig «Elevator Girl» tilbake i 2010.


Filmen ble spilt inn i et av Hallmark sine favorittstedet å lage julefilmer nemlig Vancouver, I Britsh Columbia i Canada. Filmen hadde premiere på Hallmark 5. Desember 2020 i USA, mens de uken etter hadde premiere i Canada, den 12. Desember.


Jeg har i det siste sett en del av filmene i Hallmark sin Movies & Mystery serie, der iblant «The Crosword Mysteries» serien som jeg syntes var underholdende. Dette er mer «familierettede» krimfilmer uten blod og graifiske mord. Men da heller med fokus på hvordan mordet løses. Denne julefilmen som er emd i samme serie er litt av samme greia og det er her hvordan julemysteriet skal løses som står i fokus. 

 

Historien er faktisk ikke så verst og skiller seg litt ut fra de vanlige julefilmene fra Hallmark, selv om det så klart også er fokus på hygge og romantikk i denne filmen, man kan jo ikke la mysteriene overta helt. 

 

Som vanlig når det er snakk om en Hallmark film så er julestemningen på plass fra første minutt. Nå som de har begynt å spille inn filmene sine i Canada så har de jo fått mulighet til å bruke ekte snø noe som har hjulpet på produksjonsverdien de siste årene. Jeg liker også veldig godt verthuset som de har spilt inn filmen på og jeg føler at dette er en perfekt setting for en mystisk julefilm. 

 

Stephen Huszar og Lacey Chabert har god kjemi her i filmen og lager en troverdig og god relasjon. Musikeren Leon var en person jeg mente jeg hadde sett før og ettter litt research viser det seg at han for 30 år siden spilte i en av mine favorittkomedier, nemlig Cool Runnings med den nå avdøde John Candy i hvoedrollen. Siden den gang har han spilt i over 80 filmer og gjør en god rolle her som Jasper. 

 

Filmen kan streames hos Hallmark eller kjøpes på DVD for de som er like gammeldagse som meg. 

 

Et hyggelig og koselig lite julemysterie på tampen av adventstiden og på dagen før dagen. Nok en film som jeg ble positivt overasket over og vel verdt å sjekke ut for de som vil ha litt blanding av romantikk og mystikk nå før ribba settes i ovnen i morgen.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar