05 desember 2021

Dag 05 – The Christmas Waltz

Dagens film er den amerikanske filmen «The Christmas Waltz» fra 2020. Filmen er regissert av Michael Damian og har Jeremy Guilbaut, Katrina Reynolds, Will Kemp og Lacey Chaberti hovedrollene. 

 

Synopsis: Avery blir dumpet en måned før hennes julebryllup og føler livet er ødelagt. Men hun bestemmer seg for å lære seg å danse valsen hun skulle danset i bryllupet selv om dette ikke ble noe av. I løpet av disse øvingene begynner livet igjen å se lysere ut for Avery da hun treffer danseinstruktøren Roman.

Trailer:


Jøss tenker dere sikkert nå. En julefilm med Lacey Chabert i hovedrollen på JuleFilmFestivalen, det var noe nytt. Neida, dette er vel faktisk den tiende julefilmer med Chabert i hovedrollen på bloggen (til nå, hint hint.) Så med andre ord et slags jubileum. 

 

De foregåedne filmene med henne i en eller annen hovedrolle har vært «Black Christmas 2006», «A Wish For Christmas», «A HolidayHeist», «Christmas In Rome»., «Pride, Prejudice and Misteltoe», «The Sweetest Christmas», «Family For Christmas», «A ChristmasMelody», «A Royal Christmas» og «The Tree That Saved Christmas», (og da er det bare å klikke på filmnavnet for å komme til den aktuelle anmeldelsen).

Dette er vel det som kan kalles for en «feel-good-julefilm». Det er en historie man mer eller mindre har sett hundre ganger før (bytt ut danseskole med bibliotek, blomsterbutikk, kakebutikk eller interiørdesigner). Med andre ord vet man akkurat hva som kommer til å skje og når det kommer til å skje. Men noen ganger så syntes jeg personlig at det kan være hyggelig med en over søt og koselig film, da spesielt under julehøytiden. 

 

Filmen har som de fleste nyre Hallmark filmen bra med julestemining, men julemusikk, julepynt, juletrær, snø og alt som hører julen til. Lokasjonen de har valgt i Vancouver Canada passer også godt inn og Cancouver ser ut til å være en flott by å bestøke under julehøytiden. 

 

Skuespillet i filmen er overraskende bra og jeg føler at kjemien mellom hovedrolleinnehaverne er veldig gode. Jeg er ikke noen dansefyr, så jeg er vel ikke den riktige til å vurdere om dansingen i filmen er korrekt eller ikke, men fra mitt perspektiv så ser det iallefall bra og imponerende ut. 

 

Jeremy Guilbaut er vel på mange måter Hallmarks mannlige "Lacey Chabert". Dette i og med at han til nå har spilt i 16 filmer for kanalen og han har faktisk også spilt i en film med Lacey Chabert før da i form av filmen «Love, Romance & Chocolate» fra 2019. Og nei, den filmen kommer ikke til å dukke opp her på bloggen da det er en «Valentine’s Day-tema» film, Så den får vi ta på ValentinesFilmBloggen istedet :P

 

Will Kemp var et nytt navn for min del. Han har spilt i en god del filme før som Tv-filmene "Royal Matchmaker" og «Spinning Out» og julefilmene "Kristin's Christmas Past" og "The Princess Switch 3: Romancing the Star".

Lacey Chabert brakk faktisk en tå før innspillingen av dansesceene i filmen, noe som både skapte litt utsettelse og små problemer for innspilningen, men scenene ble gjennomført innenfor tidsperspektivet som ble satt. 

 

Filmen er tilgjengelig på Hallmark Chanel, Amazon Prime eller på DVD for de som er like gammeldagse og kjedelige som meg.


En romantisk film med fokus på dans hørtes jo ikke sånn i utgangspunktet helt ut som min greie, men jeg syntes faktisk denne filmen var både koselig og trivelig å se igjennom og vil anbefale den til alle som vil ha en litt annerledes romantisk julefilm i førjulstida. 

 

Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar