10 desember 2021

Dag 10 – Matchmaker Santa

 

Dagens film er den amerikanske filmen «Matchmaker Santa» fra 2012. Filmen er regissert av David S. Cass Sr. og har Lin Shae, John Ratzenberger, Florence Henderson og Lacey Chabert i hovedrollene. 

 

Synopsis: Melanie Hogan har siden hun var liten jente drømt om å finne sin egen drømmepris, akkurat som hennes foreldre fant kjærligheten seg i mellom. Nå, som voksen driver Melanie et bakeri og dater direktøren Justin. Allting ser rosenrødt og fint ut da Justin inviterer Melanie til å tilbringe julehøytiden sammen med han og hennes mor, men det viser seg fort at Melanie tilbringer mer og mer tid med Justins bestevenn Dean, noe som kompliserer situasjonen.

Trailer:

Ny Hallmark film og kanskje ikke så overraskende, nok en film med Lacey Chabert i hovedrollen. Historien her er også en rimelig standard Hallmark julefilm, men som før nevnt er det innimellom litt hyggelig med sånne i overkant romantiske og koselige julefilmer og slenger du på Lacey Chabert i hovedrollen er jeg solgt. 

 

Filmen er regissert av David S. Cass Sr en mann som har god erfaring med Hallmark filmer og han regisserte 39 filmer før han gikk bort ii August 2020. Da også inkludert julefilmene Love's Christmas Journey og The Christmas Pageant.


I tillegg spilte han faktisk i 96 filmer/serier gjennom karrieren blant annet i klassikeren Tron fra 1980. Han har også jobbet som Stuntmann og har spilt i 81 filmer og serier som dette også, da i filmer som Tequila Sunrise, Two Minute Warning og Earthquake. 

 

John Ratzenberger er kanskje også et navn som er kjent for mange, da kanskje først og fremst fra hans rolle som Cliff i tv-serien Cheers. Men mange kjenner han kanskje også godt fra stemmen hans. Da han har vært stemmegiver til mange mange karakterer i filmer som Toy Story, Monsters Inc, Finding Nemo, Cars, og Up for å nevne noen.


Filmen har iallefall bra med julestemning med mye falsk snø, koselig julepynt, dombjeller, julemusikk, juletrær, pepperkakehus og presanger noe som jo er trivelig i en julefilm. 

 

Men noe jeg personlig hadde litt problemer med var musikken i filmen. Musikken i seg selv var det ikke neo galt med, men det føltes for mine ører ut som om lyden va rmikset feil, for ikke bare var musikken tidvis veldig høy, men den overdøvet også dialogen mellom skuespillerne, noe som ikke er helt bra. 

 

Filmen hadde premiere på Hallmark Chanel 17. November 2012 og ble vist opptil flere ganger i løpet av julen 2012 slik Hallmark som tradisjon. Filmen er nå også tilgjengelig på DVD men da «desverre» kun i et Triple pack fra Hallmark sammen med «Merry Matrimony» og «Help For The Holidays» 

 

Filmen har en spilletid på kun 75 minutter, så om man skulle ha litt over en time tilgjengelig en ettermiddag inn mot jul så er denne iallefall ikke den lengste filmen å se igjennom. 

 

En helt ok film, med en helt standard historie som fungerer helt greit dette her. Ingen stor høydare å sette seg ned å kose seg med før jul, men skulle den dukke opp på en TV-kanal nær deg og du ikker har noe bedre å ta deg til så er den verdt et gjennomsyn. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar