06 desember 2021

Dag 06 – Kung Fu Panda Holiday

 


 

 

 

 

 

Dagens film er den amerikanske kort-filmen «Kung Fu Panda Holiday» fra 2010. Filmen er regissert av Tim Johnson og har Dustin Hoffman, Seth Rogan, Lucy Liu og Jack Black som stemmegivere. 

 

Synopsis: Po skal avholde den årlige vinterfesten og han sliter med å klare å overholde vennene sine forventninger til festen. Blir festen en suksess eller en katastrofe?

Trailer:

Da er det tid for mer animert julefilm og nok en film fra Dreamworks Holiday Collection DVD samlingen. Tidligere har jeg anmeldt Merry Madagascar og Dragons Holiday: Gift Of The Night Fury fra samme samling. 

 

Som de fleste sikkert har forstått er Kung Fu Panda Holiday en tegnefilm basert på Kung Fu Panda filmene. Det har til nå kommet tre filmer i denne filmserien, og i tillegg fem kortfilmer og to tv-serier. Denne julespesialen ble laget i 2010, noe som legger den mellom de to første filmene på tidslinjen. 

  

Denne spesialen har de samme stemmegivere som i filmen noe som gir god kontinuitet og som gjør at man får en mer personlig forhold til figurene. De gjør noen gode roller her og da kanskje spesielt Jack Black i rollen som Po. Personlig har jeg også stor sansen for James Hong som her har stemmen til Mr. Ping.


Det er også det samme teamet som har stått bak animasjonen av denne julespesialen så den har den samme gode kvalitet som den tidligere Dreamworks filmen.

 

Historien er kanskje ikke den dypeste eller mestr intrikate, men den fungerer greit og har en etisk moral i bunnen for de som liker sånt. 

 

Julestemningen er med her også med både julepynt, snø, en julefetival og julestemning. 

 

Filmen hadde premiere på NBS 24 November 2010 og ble sett av over 5,9 milioner amerikanere. 

 

Filmen er som før nevnt tilgjengelig på Dreamworks sin Holiday Collection DVD, i tillegg til at den har blitt gitt ut for seg selv på både DVD og Blu-ray i Usa. Den norske utgaven har sågar også en norsk dub slik at også de barna som ikke behersker engelsk eller ikke enda har lært å lese kan få noe ut av dette. 

 

Dette var en underholdene liten julespesial og vel verdt å sjekke ut for de som liker Kung Fu Panda universet. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar