07 desember 2021

Dag 07 – Red Christmas + Horror Movie - A Low Budget Nightmare

 


Dagens filmer er de amerikanske filmen «Red Christmas» fra 2016 og «Horror Movie – A Low Budget Nightmare» fra 2017. Red Christmas er regissert av Craig Anderson og Horror Movie av Gary Doust. Geoff Morell, Janis McGavin, Sarah Bishop og Dee Wallacerhar hovedrollene i begge filmene. 


 

 

 

 

Synopsis: En mor må beskytte familien sin på juleaften fra en gal mann som vil ødelegge familien.

Trailer:

Nå er det vel sikkert noen som lurer på hvorfor det i dag blir anmeldt to filmer, og ikke en som vanlig. Saken er den at Horror Movie – A Low Budget Nightmare er en slags kompanjong film til Red Christmas, da det er en dokumentar om innspillingen av Red Christmas. 

 

Jeg er vel på mange måter en dokumentar-fan. Jeg liker veldig godt å se forskjellige dokumentarer, og de trenger ikke nødvendigvis dreie seg om temaer som jeg ville oppsøkt eller. Plutselig kan jeg bli sittende å se en dokumentar om oppgygning av Hoover Damn fra 1960-tallet, en dokumentar om et PC spill fra 1989 som jeg aldri har hørt om før for så å gå over til en dokumentar om bananplantasjer i Phillipinene. 


Så når jeg fant ut at det var laget en dokumentar om innspillingen av denne filmen ble både filmen og dokumentaren bestilt inn med det samme.


Mesteparten av budsjettet gikk med til å få betalt hoverolleninnehaver Dee Wallace. Wallace er en annerkjent skuespillerinne med klassikere som The Howling, E.T The Extra-Terrestrial, Cujo og The Frighteners på Cven. Dessverre er det noen år siden hun var på topp og skuespillerferedighetene er ikke helt hva de var lenger. 


Red Christmas er laget på en fyrstikk og et skosnøre av et budsjett og det er ikke så vanskelig å se dessverre. Konseptet og historien fungerer greit nok, men skuespillerprestasjoner og selve utseende på filmen er heller labert.

 

Filmen gjør også heller lite ut av julekonseptet, da det vel i grunn kun er litt julepynt og utdeling av julegaver som er julete i filmen. Mangelen på snø er jo ikke noe man kan legge for mye vekt på da dette er en australsk film, men det føltes ut som om filmen like godt kunne vært kalt «Orange Halloween» eller «Yellow Easter» og lagt til de høytidene isteden. 

 

Men for å nevne noe positivt kan det nevnes at «morderen» i filmen har fått en interessant bakgrunnshistorie og har et unikt utseende, så akkurat det er det verdt å sjekke ut filmen for å se i det minste. 

 

Horror Movie – A Low Budget Nightmare derimot fungerer mye bedre. Her får vi et innblikk i hvor vanskelig det er å faktisk få laget og ikke minst distribuert en selvfinansiert film. Et artig innblikk i en del av filmbransjen man sjelden får se.

 

Dette gjør jo dessverre ikke hovedfilmen bedre, men man får mer respekt for hva de faktisk har fått til, når man ser vanskelighetene som lå bak. Jeg vil også tro at dokumentaren har gjort at flere har fått øynene opp for Red Christmas.


Red Christmas er en heller dårlig skrekkfilm, selv om jeg verdsetter forsøket på å lage en skrekkfilm på mer eller mindre ett nullbudsjett. Horror Movie – A Low Budget Nightmare derimot er en meget underholdnde dokumentar som virkelig viser hvor tøft og vanskelig det var å lage Red Christmas, noe som jeg verdsetter. 

 

Så styr unna Red Christmas som en «julefilm» og sett deg heller ned en ettermiddag utover våren og se filmen og dokumentaren som en double feature. 

 Red Christmas:  

Horror Movie – A Low Budget Nightmare:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar