22 desember 2021

Dag 22 – A Flintstones Christmas


 

Dagens film er den amerikanske filmen «A Flintstones Christmas» fra 1977. Filmen er regissert av Sid Marcus og Charles Nicols og har Virginia Gregg, Henry Corden, Lucille Bliss og Mel Blanc som stemmgivere. 

 

Synopsis: Når julenissen har et uhell ved Fred sitt hus på julaften må Fred og Barney ta over jobben hans og få levert ut alle gavene i tide.

Trailer:

A Flintstones Christmas er faktisk årets femte og siste animerte film ut på Festivalprogrogrammet i år, noe jeg fort tror kan være rekord i antall animerte filmer i løpet av en førjul.

 

Flintsontes er vel et konsept som er kjent for de fleste, men for de som ikke er det var dette originalt en animasjonseksempel som gikk på TV mellom 1960 og 1966. Det var den første animasjon sserien som gikk fast hver uke på TV. Serien omhandler Fred, Hans Kone Wilma og deres datter Pebbles sine opplevelser i hverdagen. Da ofte også akkompagnert av deres naboer Barney, Betty og Bam-Bam. 

 

Dette er faktisk ikke den første Flintstones produktet emd juletema, da de allerede sesong fem av serien i 1964 hadde en juleepisode av serien i form av «Christmas Flintstone». 

 

Serien er laget av Hanna-Barbera som nok fort er to av mine favoritt tegneserie skapere, sammen med Disney. Hanna-Barbera står bak tegnefilm klassikere som «Tom & Jerry», «Huckleberry Hound». «Yogi Bear», «Jetsons» Og» Wacky Races» for å nevne noen. 

 

Denne jule-spesialen har samme omtrent historie og musikk som tv episoden fra 1964, noe som vel egentlig betyr at Hanna-Barbara laget denne for å tjene noen enkle kroner. Men på tross av det syntes jeg den både er underholdene og morsom. 

 

Det ser for min del ut som om det er de samme animatørene som har jobbet med denne som var med å laget den originale TV-serien, for serien ser rimelig lik ut. Jeg har veldig sansen for denne animasjons-stilen og syntes dette ser veldig bra ut. 

 

Det har også kommet to andre julespesialer etter denne da i form av «A Flintstones Family Christmas» fra 1993 og «A Flintsontes Christmas Carol» fra 1994. 

 

Denne julespesialen er som nevnt fra 1977, noe som da betyr at den ble laget hele 11 år etter at originalserien gikk på TV for første gang. Filmen ble for første gang vist på NBC 7. Desember 1977 og har bitt vist på tv i Usa på en eller annen kanal nesten årlig siden. 

 

Filmen er tilgjengelig til leie på både iTunes og Amazon Prime i tilegg til DVD i samleboksen "A Flintstone Christmas Collction", da sammen med A Flintstone Family Christmas spesialen fra 1993. 

 

Med en spilletid på kun 45 minutter passer denne jule-spesialen fint inni et travelt juleprogram for de aller fleste og er vel anbefalt for meg for både store og små.Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar