15 desember 2021

Dag 15 – A Garfield Christmas Special

 

Dagens film er den amerikanske kort-filmen «A Garfield Christmas Special» fra 1987. Filmen er regissert av George Singer og Phil Roman og har Pat Carroll, Gregg Berger, Thom Huge og Lorenzo Music i hovedrollene. 

 

Synopsis: Garfield, Jon og Jølle dar til Jons bestemor for å feire jul. Her finner Pusur den sanne meningen bak julen.

Trailer:

Jeg hadde egentlig planer om å se en helt annen film i dag, men etter å ha sett filmen, viste det seg at den ikke var en julefilm slik jeg trodde i det hele tatt, men heller en film med fokus på vinteren. Så dermed ble originalfilmen skrotet og det ble « A Garfield Christmas Special» istedet i dag.


Garfield eller Pusur som han heter på norsk er vel en kjent karakter for de fleste. Pusur ble skapt av tegneserie-tegner Jim Davies i 1975, originalt under navnet «Jon», men etter at serien ble populær byttet den navn til Garfield istdet. I 2013 kom tegneserien med i Guinness Rekordbok da den ble kåret til verdens mest utgitte tegneserer, med hele 2 580 aviser verden over.


Jim Davies har forøvrig skrevet manuset til denne spesialen, så med andre ord er den offisielt godkjent fra skaperen selv. 

 

Jeg liker veldig godt tegnestilen som er brukt her og den er jo veldeig lik slik vi kjenner figurene fra tegneserien. Historien er også underholdende og fungerer godt. 

 

Filmen har også bra med julestemning med både gaver, juletrær, snø og alt annet som hører til for å lage en julete-julespesial.  

 

Personlig syntes jeg kanskje det blir litt i overkant mye synging her, da jeg hadde et lite håp om litt mer humor istedet. Men dette er ikke noe som er veldig problematisk. 

 

Filmen hadde premiere på CBS 21. Desember 1987 og ble ofte vist i årene etter frem til år 2000. Dette var forøvrig den syvende av i alt tolv Pusur-spesialer som ble laget mellom 1982 og 1991. 

 

Filmen er tilgjengelig på DVD i samlingene «Garfield Holiday Celebrations» og «The Garfield Holiday Collection» samt på Amazon Prime. 

 

En underholdende liten julekortfilm dette med hele verdens favoritt katt. Med en spilletid på kun 24 minutter passer den fint inn i julefilm tradisjonen.

Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar