14 desember 2021

Dag 14 – Home Alone – The Holiday Heist

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens film er den amerikanske filmen «Home Alone – The Holiday Heist» fra 2012. Filmen er regissert av Peter Hewitt og har Doug Murray, Jodelle Ferland, Eddie Steeples og Christian Martyn i hovedrollene. 

 

Synopsis: Finn Baxter setter opp feller i familiens nye hus for å fange spøkelsene til de som bodde i hudet før dem. Men det viser seg etterhvert at det istedet for spøkelser er tre kunsttyver han må beskytte huset og sin søster i mot.

Trailer:

Home Alone eller Hjemme Alene som filmene heter her i Norge er vel med i førjulstraisjonen til mange både i det store utland og her til lands. Jeg har før anmeldt både Home Alone og Home Alone 2 allerede første året av festivalen.,

 

Så nå kommer turen til film nummer fem i serien og her har vi hverken noen Chris Columbus i regissørstolen eller Macaulay Culkin i hovedollen. Istedet er det Peter Hewitt som står for regi og vi har Christan Martyn i hovedorllen. Peter Hewitt er på ingen ,måte noen dårlig regissør da han har filmer som Bill & Ted's Bogus Journey, The Borrowers og The Maiden heist på CVen. 

 

Christan Martyn Christian Martyn har spilt i en del tv-filmer og noen tv-serie roller både før og etter denne filmen, men det ser ikke ut som om karrieren helt har tatt av enda. Den best kjnente filmen han har spilt i er nok Brakout fra 2013 der han spilte med Brendan Frasier, samt i Netflix serien "Anne" som var populær da den gikk der mellom 2017 og 2019.


Dessverre så har ting gått litt nedover for Hewitt siden glansdagne på 90-tallet da denne filmen er heller elendig. Nå skal det sies at nummer 3 og 4 i serien (som kanskje dukker opp her et senere år) heller ikke var noe å skrive hjem. 

 

Hovedproblemet med filmen er at ting rett og slett blir for barnslig, tåpelig og dumt. Greit nok at de to første filmene hadde noen urealistiske scener og noe overdrivelse, men her blir det virkelig i overkant. 

 

Den forsøker å lage litt homage til de første filmene ved å legge til noen scener som er mer eller mindre like som de i de første filmene, men dette føltes mer som latskap og dårlig oppfinsomhet enn som en trivel hyllest til de første filmene. 

 

Dette er vel det som på godt norsk kalles for en «melkeku» hvor man slenger på «Hjemme Alene» navnet for å håpe at noen (slik som meg) er dumme nok til å plukke opp filmen i håp om at den kan være like god som de to første filmene i serien. 

 

Om man skal forsøke å finne noe postivit med filmen, så er det et par av fellene som mn kan humre litt av og de så skal ha for å i det minste ha lagt inne en god del juleelementer i filmen, slik at det faktisk kan kalles en julefilm. 

 

Jeg må nesten si jeg blir litt trist av å se velrenommerte og gode skuespillere som Malcolm McDowell og Ed Asner i denne filmen, da jeg virkelig skulle ønske de fikk noen bedre roller enn dette her. 

 

Home Alone – The Holiday Heist ble aldri vist på kino og ble heller slengt rett ut på TV. Filmen hadde premiere på ABC Family (som nå har gått over til navnet Freeform) 25 November 2012, som en del av deres Countdown To 25 Days Of Christmas" konsept. 

 

Filmen ble spilt inn i Winipeg i Canada og spilte inn 900 000 dollar når den ble gitt ut på DVD i 2013. Men i Region 2-land så er filmen kun tilgjengelig i en «5-pack» sammen med de fire første filmene i serien. Denne filmen er tilgjengelig på Streaming på HBO Max for de som har tilgang til den tjeneste eller til leie hos Viaplay. 

 

Siden jeg allerde har sett et par filmer i år som faktisk har vært enda dårligere enn denne i år så unngår den såvidt bunnkarakter, ka nskje først og fremst fordi de har klart å få lagt inn litt julelementer i filmer. Men gjør ting enkelt og velg å se de to første filmene i serien istedet for å bruke tid på dette tullet her. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar