19 desember 2021

Dag 19 - Home Sweet Home Alone


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens film er den amerikanske filmen «Home Sweet Home Alone» fra 2021. Filmen er regissert av Dan Mazer og har Alsling Bea, Archie Yates, Rob Delaney og Ellie Kamper i hovedrollene. 

 

Synopsis: Ti år gamle Max og moren hans Carol er på visning hos en familie som er nødt til å selge den fine villaen sin. Jeff er arbeidsledig, og han og kona Pam må bite i det sureste eplet, rett før jul. Jeff får for seg at Max har stjålet porselensdukkene hans og han er villig til å gjøre hva som helst for å forsøke å få de tilbake.

Trailer:

Dette er vel så vidt jeg vet den «nyeste» filmen på årets filmfestival da den hadde premiere såpass sent som 12. Noveber i år. 

 

Dette er da den sjette filmen i Home Alone serien, nok en gang uten innblanding fra noen av de som var med å lage originalen (iallefall nesten). Det gikk lenge rykter om at Macaulay Culkin som spilte Kevin i de to første filmene, skulle ha en rolle i filmen, men ifølge Culkin selv var dette aldri et tema. 

 

Regisør Dan Mazer er kanskje ikke et kjent navn for så mange, men har er sammen med Sasha Baron Cohen ansvarlig for å ha laget både figurene og filmene om Ali G, Borat og Brüno. 

 

Filmen er jo teoretisk sett en modernisering av den første Alene Hjemme filmen, men filmen mangler både sjarmen, skuespillerne og humoren fra den første filmen. De forsøker seg på noen henvisninger til de tidligere filmene i filmen med noe av den samme musikken og lydeffektene, men det fungerer heller dårlig. 

 

Når i tillegg det som var den artigste delen i, iallefall de to første filmene nemlig fellene heller ikke fungerer. Da sitter man igjen med 90 minutter med kjedsomhet og elendighet.

 

Når den første Alene Hjemme filmen kom ut i 1991 var det flere som påpekte hvor «dumme og urealistiske» Marv & Harry karakterene til Joe Pesci og Daniel Stern var. Vel, la meg si det sånn at i fohold til Pam Og Jeff i denne filmen er de rene rakettforskerne i forhold, for dette er rimelig elendige greier. 

 

Alsling Bea er en skuespillerinne/komiker som jeg har sansen for. Jeg har sett henne i mange såkalte panelprogrammer opp igjennom de siste årene og der har hun vært artig. Noe jeg da ble litt overasket over her er at hun i denne filmen har en ganske lett forstålig engelsk dialekt, istedet for den litt leie irske dialekten hun vanligvis har. 

 

Da filmen først og fremst var rettet mot det amerikanske publikumet er jo dette en forstålig forandring da dialekten hennes tidvis er litt lei å forstå, men filmen fikk mye kritikk for dette, da spesielt i Storbritania. 

 

Archie Yates som her spiller rollen som Max Mercer er en skuespiller som jeg likte veldig godt i den artige «JoJo Rabbit» fra 2019. Men her føler jeg at han (i likhet med de fleste andre) overspiller noe veldig og både replikker og bevegelser skal på en måte overdrives noe veldig gjennom hele filmen. 

 

Innspillingen av filmen begynte i februar 2020 i Montreal Canada, men ble etterhvert utsatt til November 2020 da innspillingen igjen startet opp da man følte at dette nå var trygt. 

 

Den eneste koblingen til de første Alene Hjemme filmene her er at Devin Ratrey, som spilte Buzz i de to første filmene som dukker opp som politimann i en liten rolle her. 

 

Filmen er tilgjengelig på Disney+ for de som har lyst til å sjekke den ut. 

 

For min del var dette en rimelig dårlig filmopplevelse, som føltes helt bortkastet. Jeg hadde lyst til å tro at de nå kanskje endelig hadde klart å knekke koden på hvordan de skulle klare å lage noe som kunne være på høyde med de to første filmene men den gang ei. 

 

Jeg vil tro den eneste grunnen til at denne filmen ble laget var for å cashe inn på «Hjemme Alene» navnet. Filmen unngår såvidt bunnkarakter da den tydligvis har noen som i det minste vet hvordan de skal sette opp en scene og styre et kamera slik at filmen ikke ser forferdelig ille ut. Men når historien og utførelsen er såpass elendig så er det bare å holde seg langt langt borte og heller sette på den første filmen i serien.

Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar