23 desember 2019

Dag 23 – Dragons Holiday : Gift of the Night Fury

Dagens film er den amerikanske filmen Dragons Holiday: Gift of the Night Fury fra 2011. Filmen er regissert av Tom Owens og har America Ferrera, Craig Ferguson, Gerard Butler og Jay Baruchel i hovedrollene.

 
Synopsis: Mens alle i landsbyen Berk forbereder vinterferien begynner plutselig alle dragene på uforklarlig vis å fly sin vei. 
 
Trailer:

Da er det tid for mer animert julefilm og nok en film fra Dreamworks Holiday Collection DVD samlingen. 

 
Denne gangen er det en kortfilm bast på de populære «How To Train Your Dragon» filmene. Det vil si, denne filmen kom ut mellom de to første filmene i serien. 

 
Alle de samme stemmegiverne som var med i filmen er også med i denne julespesiale, noe som fører med seg god kontinuitet. Regissøren derimot er byttet ut og inn har Tom Owens kommet, som faktisk var med å skrev manuset til den første filmen. 

Han har hun regissert et par korte animasjonsfilmer, men har erfaring fra forskjellige roller i ting som Talespin, Ducktales, Aladdin, Ren & Stimpy Show, Road To eldorado, Madagascar og Kung Fu panda. Så helt klart en mann med erfaring. 

 
Julespeialen er underholdende og morsom, men man bør nok kanskje ha sett den første filmen i serien først, for å få mest mulig ut av dette da man ikke får noen introduksjon til karakterne. 

 
Animasjonen her er kanskje ikke like god som i filmen som kom året før, men det er vel veldig trolig at de både hadde færre folk og kortere tid på å lage til denne.

Den har også godt med juelstemning med både snø, juletrær, drager, julepynt, og julepresanger for å skape julehygge. 

 
Filmen varer kun i 22 minutter, så en fin liten film å sette på om man skulle ha det litt travelt i førjulstiden, kanskje spesielt nå rett før jul og man trenger å få litt ekstra julefølelse. 

 
Filmen kom opprinnelig ut på DVD og Blu-ray i 2011 sammen med en annan animert kortfilm basert på «How To Train Your Dragon» filmen, nemlig Book Of Dragons. Men som før nevnt er den også tilgjengelig på både Dreamworks Holiday Collection (sammen med 3 andre kortfilmer) som ble gitt ut i 2018 og på DVD og blu-ray i DreamWorks Ultimate Holiday Collection (med 8 andre kortfilmer) som ble gitt ut i 2019. 

 
En underholdende liten julespesial som er anbefalt for både store og små. Men se gjerne originalfilmen først for å få litt mer ut av denne. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar