19 desember 2019

Dag 19 - Christmas In Canaan

Dagens film er den amerikansk/Kanandiske filmen Christmas In Canaan fra 2009. Filmen er regissert av Neill Fearnley og har Zak Ludwig, Jaishon Fisher, Tom Heaton og Billy Ray Cyrus i hovedrollene. 

 
Synopsis: Det er ikke lett for en mørk og en hvit gutt å være venner i Canaan i Texas på 1960-tallet, men etter en krangel på skolebussen, kommer DJs far og Rodneys bestemor opp med en løsning som bringer dem nærmere hverandre enn de liker 
 
Trailer:

Da er det mer TV-film på programmet. Denne gangen en Hallmark film fra 2009. Filmen hadde premiere på Hallmark Chanel 12 Desember 2009 og fikk hederlig omtale da den kom ut. 

 
Filmen er basert på en bok skrevet av Donald Davenport og Kenny Rogers i 2004. Kenny Rogers er kanskje et navn noen kjenner igjen da han har hatt en lang og suksessfull karriere som Country-artist. Han har faktisk solgt over 165 millioner album til sammen, i tillegg til å 17 filmer. 

 
Regisør Neill Fearnley har regissert en hel haug med tv-serie episoder tidlig i sin karriere, før han etterhvert gikk over til å lage filmer for Hallmark Chanel. I det siste er han nok best kjent som regissør for Garage Sale Mystery serien som har vært populær de siste årene. 

 
Hovedrollen i filmen spilles av countrymusiker Billy Ray Cyrus, som nå om dagen nok kanskje er best kjent som Miley Cyrus sin far. Men Billy Ray sitt debut album « Some Gave All» solgte faktisk over 20 millioner kopier og og er det mestselgende debut-album til en mannlig artist noen sinne. Han har også gitt ut hele 16 album spilt i 15 filmer. 

 
Skuespillet i filmen er overraskende godt og jeg føler at man lett kan identifisere seg med karakterene i filmen. Cyrus var en bedre skuespiller enn jeg forventet at han kom til å være og han gjør en glimrende rolle som Daniel Burton her. 

 
Historien er både rørende og virkelighetstro og litt annet enn de vanlige «to personer finner hverandre og blir forelsket» julefilmene til Hallmark. Filmen tar opp litt tyngre teamer, men disse blir ikke overveldende, slik de har en tendens til å gjøre i mange andre filmer. 

 
Handlingen i filmen er lagt til Texas på 60-tallet så ikke overraskende så mangler det en viktig ingrediens i filmen for å gi meg den rette julestemningen og det er snø. Men her er det mer historien som er i fokus og ikke ale det fysiske juleelementene som man ser i andre filmer. 

 
Filmen fikk en oppfølger i 2011 kalt Christmas Comes Home to Canaan som også er en Hallmark film. Også denne er regissert av Neill Fearnley og har Billy Ray Cyrus i hovedrollen. Så denne bør vel da kanskje sjekket ut ved et senere år. 

 
Dette er en god film som faktisk har litt mening og tyngde bak seg og man føler faktisk med karakterene i filmen. Så en annerledes og god julefilm som er vel anbefalt, noe jeg ikke hadde regnet med å si når jeg satt filmen i spilleren i dag tidlig. 

 
Terningkast:






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar