10 desember 2019

Dag 10 - Christmas Cottage







Dagens film er den amerikanske filmen Christmas Cottage fra 2008. Filmen er regissert av Michael Campus og har Aaron Ashmore , Peter O'Toole, Marica Gay Harden og Jared Padelcki i hovedrollene. 

 
Synopsis: Christmas Cottage er en kikk på motivasjonen bak Thomas Kinklades maleri med samme navn, og hvordan han ble inspirert til å begynne sin malerkarriere. 
 
Trailer:

Christmas Cottage eller «Thomas Kinkades Christmas Cottage» som den også er kjent som er faktisk basert på noe så spesielt som et maleri. Thomas Kinkade var en populær amerikansk landskapsmaler og det er estimert at et av tjue husholdninger i USA har et av hans malerier på veggene. Kinkade døde dessverre i April 2012 i en alder av kun 54 år.
 
Det er ikke så mange filmer jeg kommer på som er basert på malerier, kanskje da bortsett fra den norske Brudeferden i Hardanger fra fra 1926og den amerikanske filmen Girl With The Pearl Earring fra 2003. Så dette å sies å være et nisje marked.
 
Filmen skulle egentlig ha blitt gitt ut før jul i 2007, men problemer med musikkrettigheter og at klippingen av filmen tok for lang tid, ble den utsatt til November 2008. Filmen ble ingen stor suksess, og ble aldri satt opp på kino i USA, og kun noen internasjonale visninger. Så den tjente kun inn litt over 400 000 kroner.
 
Regisør Michael Campus hadde en gryende karriere som regissør på midten av 70-tallet med filmer som The Mack, The Education of Sonny Carson og The Passover Plot. Etter dette hadde han et par jobber innenfor industrien som produsent, men laget ingen andre filmer før han laget denne i 2008. Så med andre ord hans første (og dessverre siste) film på 32 år.

Filmen er lagt til juletiden når Thomas Kinkade er rundt 19-20 år og viser hvordan han ble inspirert til å bli en maler. Historien fungerer nok best som en biografi og ikke helt som en julefilm som sådan.

Filmen hadde ikke trengt å bli lagt til julen for å si det sånn, men det var nok et sjakktrekk å lage en film som både tiltrekker de som liker biografier og de som liker julefilmer så de skal ha for det.
 

Filmen er nok helt kalrt best egent for voksne da den både er veldig saktegående og ganske så dialogtung, så det er nok best å vente med denne til de minste i huset har lagt seg for det er ikke mye å glede seg over for dem her.
 
Filmen skårer greit når det kommer til ulestemning, med både julemusikk, et juleevangelie skuespill, juledekorasjoner og snø så den oppfyller julefilm-kriteriene godt der.
 
Jared Padelcki gjør en god rolletolkning som den unge Thomas Kinkade og viser at han er en god skuespiller. I følge Thomas Kinkade selv så følte han at Padelcki var et glimrende valg til å spille han i filmen.
 
Dette var en av de siste filmene til Peter O’Toole før han døde i 2013. Han er nok best kjent for filmer som Lawrence of Arabia, How To Steal A Million, The Bible, Murphy's War og Troy. O’Toole gjør så godt som aldri en dårlig filmrolle noe han også beviser her.
 
Filmen ble utgitt på DVD 24 November 2008 og gitt ut på Blu-ray i November 2010. Filmen er også tilgjengelig på både Youtube, Google Play, AppleTV og Vudu for de som heller vil streame filmen. Filmen har forøvrig et interessant kommentarspor med regissøren og Thomas Kinkade selv som er verdt å sjekke ut.
 
Filmen blir nok ikke noen julefavoritt her i huset, men den er godt laget og en god biografi av en mann jeg i iallefall ikke viste mye om før i dag. Men kanskje ikke helt filmen å dra frem på en familie-film kveld før jul.
 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar