04 desember 2019

Dag 04 – A Child’s Christmas In Wales


Dagens film er den kanadisk/britiske filmen A Child’s Christmas In Wales fra 1987. Filmen er regissert av Don McBrearty og har Michael Fawkes , Glynis Davies, Mathonwy Reeves og Denholm Eliott i hovedrollene. 

Synopsis: Det er juleaften i Wales og en ung gutt ved navn Thomas gleder seg til julefeirngen. Men han er litt trist og nedfor siden det regner og ikke er noe snø i sikte. Han bestefar gir han en snøkule som en julegave på forskudd og forteller han historier fra hans egen barndomsjul. 
 
Trailer:

Dagens film A Child’s Christmas In Wales er i likhet med gårsdagens film baser på en bok. Denne er basert på Dylan Thomas sin bok A Child’s Christmas In Wales fra 1954. Dylan Thomas hadde siden 1937 jobbet for BBC radio og flere forskjellige iterasjoner av A Child’s Christmas In Wales ble både lest opp på radio og spilt inn på LP mellom 1945 og 1952. 

 
Dylan Thomas døde dessverre i 1953 i en alder av 39 år, så han fikk aldri oppleve hvor populær historien hans etterhvert ble. 

Denne utgaven av historien er da en TV-film sendt på Global TV I Canada, HTV i Storbritania og PBS i USA under førjulstiden i 1987. 

 
Denholm Elliott spiller rollen som Old Geraint her og tar seg også av fortellerstemmen i filmen. Han gjør en god jobb og fanger essensen i Thomas sin historie på en god måte. Elliott er nok best kjent for de fleste som Brody i Indiana Jones filmene og Coleman i Trading Places. 

Filmen gir også en god julestemning med både snø, julemusikk, juletrær og alt annet som hører med. 

 
Historien i filmen er både underholdende og rørende og det er gøy å se hvordan julen ble feiret i Storbritannia rundt andre verdens krig. På tross av at filmen med all sannsynlighet har blitt laget på et lavt budsjett syntes jeg både kostymer og lokasjoner ser veldig virkelighetstro og bra ut. Så det er meget forstålig at mange briter anser dette som en juleklassiker. 

  
En morsom funfact er at snøen i filmen faktisk er såpestykker som er delt opp i småbiter. 

 
Filmen er forøvrig gitt ut på VHS av Vestron Video i 1998 og på DVD av selskapet Hen's Tooth Video i 2005. Filmen er ganske dyr å kjøpe inn ny, men det ligger en del brukte eksemplarer ute på både Ebay og Amazon om noen kunne tenkt seg filmen. 

 
Filmen er ikke så lang med kun 55 minutters spilletid så en fin film å se på sånn innimellom alt annet julestress. 

 
Så alt i alt en underholdende og koselig liten TV-film som er anbefalt fra min side. Men dette er nok nå i 2019 mer å anse som en voksen-julefilm enn en barnefilm som den vel var ment som i 1987. 

 
 Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar