12 desember 2019

Dag 12 – Snøfall

Dagens film er den norske julekalenderen Snøfall fra 2016. Serien er regissert av Synne Teksum og Ida Sagmo Tvedte og har Johannes Joner, Vidar Magnussen, Even Aakre og Siri Skjeggedal i hovedrollene. 

 
Synopsis: Selma er 9 år og har siden foreldrene døde i en ulykke, bodd hos Ruth, en ganske streng nabodame som bare midlertidig skulle ha ansvaret for Selma og hunden hennes Casper. Selma drømmer om at hun har en ekte familie som hun ikke vet om. Vi får også bli med til et helt annet univers, Snøfall, en liten landsby som ligger for seg selv i et isøde. Her møter vi Julius som er selveste julenissen! 
 
Trailer:

Da var det tid for å årets andre julekalender, og denne gangren er det NRK sin julekalender fra 2016 som skal gjennomsees. 

 
Med et budsjett på 50 milllioner kroner er dette den dyreste julekalender produksjonene i Norge gjennom tidene. Men serien vant tre Gullrute priser i 2016 da i klassene: beste barne- eller ungdomsprogram, beste lydproduksjon (Renate Bakke og Magnus Torkildsen) og beste original musikk (Henrik Skram).

Dette er også den mest sette julekalender på NRK gjennom tv-kanalens historie med hele 1,8 millioner seere som samlet seg foran skjermene på julaften for å se siste episode-
Serien er skrevet av Hanne og Hilde Hagerup, i samarbeid med deres nå dessverre avdøde far Klaus Hagerup. 

 
Historien er både morsom, spennende og interessant og vil nok fenge både liten som stor. Serien har også et litt mer «fantasy» preg enn mange av de andre julekalenderne til NRK noe som passer godt inn nå i disse dager hvor det går en Fantasy-bølge over landet. 

 
Allerede ut i fra introen til serien så kommer julefølelsen sigende. Her er det heller ikke vanskelig å se at NRK har lagt mye jobb i både kulisser og rekvisitter. Her er alt som hører med i et norsk vintereventyr 

 
Hovedskuespillerne Siri Skjeggedal som Selma og Kevin Haugan som Pi gjør noen fine rolletolkninger her og spiller veldig naturlig noe som er godt å se da mange av barneskuespillerne i tidligere julekalendere har virket litt ukomfortable foran kamera. 

 
Julekalenderen har en spilletid på godt over 9 timer, så det kan nok lønne seg å ta den i flere omganger, eller enda bedre se en episode hver dag frem til juleaften slik serien er ment for å sees.
 
Julekalenderen er tilgjengelig på DVD og ble utgitt i November 2017. Serien var også tilgjengelig på NRK sin nett-TV men denne er nå av en eller annen grunn blitt fjernet. Snøfall er også tilgejnegelig i bokform og den er også å se på Oslo Nye Teater som et teaterstykke. 

 
En glimrende julekalender som passer både for barn og voksne, selv om de aller minste kanskje bør ha voksne sammen med seg når de ser visse episoder av serien. Så vel anbefalt fra min side. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar