22 desember 2019

Dag 22 – To Grandmother's House We Go

 Dagens film er den amerikanske filmen To Grandmother's House We Go fra 1992. Filmen er regissert av Jeff Franklin og har J. Eddie Peck, Rhea Perlman, Mary-Kate Olsen og Ashley Olsen i hovedrollen. 

 
Synopsis: Når tvillingene Julie og Sarah føler at deres mor ikke lenger setter like stor pris på dem, drar de avgårde på et eventyr til bestemors hus og møter dessuten et par skumle karakterer på veien. 
 
Trailer:

Da er det tid for årets siste TV-film som er To Grandmothers House We Go. Filmen hadde premiere 6. Desember 1992 på ABC Chanel og ble veldig populær da den ble vist for første gang. 

 
Filmen har søstrene Mary-Kate og Ashley Olsen i hovedrollene og dette var faktisk deres første film. Men de startet sin karriere som Michelle i tv-serien Full House, som gikk mellom 1987 og 1995. 

 
De var meget populære på 90 og tidlig 2000-tall og spilte i godt over 10 filmer i denne perioden. Men etterhvert følte de at det ble litt i overkant mye fokus, og rundt 2010 begynte de å rette fokuset mot moteindustriene istedet. De har ikke spilt i noen flere filmer etter 2011. 

 
Nå om dagen er det deres lillesøter Elizabeth som er i vinden i filmindustrien og er vel best kjent for å ha spilt Wanda Maximoff i Avengers filmene. 

 
Filmen var skrevet spesifikt til Olsen søstrene og dette var første gang de var på skjermen sammen, da de før kun hadde spilt en felles karakter. 

 
Som det sikkert kommer frem fra både hovedbilde her og de andre bildene, er dette en julefilm for de minste. Men til å være en barne film så er den ganske underholdene, koselig og slettes ikke så verst.

Historien er enkel men fungerer godt og minner meg om litt om Dennis The Menacce filmen som kom et par år senere, bortsett fra at vi her har to små jenter i hovedrollen istedet for Dennis karakteren. 

 
Skuespillet i filmen er også overraskende godt og Olsen søstrene er både søte og sjarmerende her i filmen. Rhea Perlman som sikkert mange kjenner fra Cheers serien gjør også en meget god figur her.

Filmen har også bra med julestemning med både juletrær, snø, julepynt, julepresanger, snømenn og julenissen. 

 
Filmens tittel kommer fra den kjente barnesangen «Over the River and Through the Wood» av Lydia Maria Child og ble publisert så tidlig som i 1944. 

 
Filmen er tilgjengelig på DVD fra blant annet Amazon.com og helt sikkert på en eller annne streaming tjeneste nær deg. Bildekvaliteten på DVD utgaven er ikke super-god, men filmen er skutt på video og sikkert ikke restaurert på noe vis så da blir det ikke helt det beste bildet. 

 
Dette er en underholdene og koselig liten julefilm for hele familien, selv om det nok er de minste som vil få mest ut av den. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar