11 desember 2019

Dag 11 – Merry Madagascar

Dagens film er den amerikanske filmen Merry Madagascar fra 2009. Filmen er regissert av David Soren og har Jada Pinkett Smith, David Schwimmer, Chris Rock og Ben Stiller som stemmegivere. 

 
Synopsis: Når julenissen og hans reinsdyr krasjer på Madagascar, blir det opp til Alex, Marty, Gloria, Melvin og pingvinene å redde julen. 
 
Trailer:

Siden jeg i år har valgt å ha med noen julekalendere, har jeg også valgt å ta med et par litt kortere filmer for å kompensere litt for lengden på julekalenderne. 

 
Den første ut av disse er da altså Merry Madagascar. Dette er en julespesiale på 22 minutter som ble gitt ut i 2009, så altså mellom Madagascar 2 og Madagascar : Europe's Most Wanted. Men historien er lagt mellom de to første filmene. Så for de som gjerne vil se de i rekkefølge bør denne filmen sees mellom de to andre. 

Det finnes også en annen julespesial med navnet TheMadagascar Penguins in a Christmas Caper, som jeg faktisk så her på bloggen 15. Desember 2015. 

Som vanlig når det kommer til moderne animasjonsfilmer så er det lite å klage på når det kommer til det visuele. Dreamworks gjør så godt som alltid en meget god jobb med sine animerte filmer og dette er også tilfellet på denne kortfilmen. 

 
Historien er både morsom og underholdende, og følger faktisk ganske bra historien som den delvis er basert på, som faktisk er Romeo & Juliet. Da såklart i en litt annen setting. Jeg må faktisk si at jeg likte denne enda bedre enn The Madagascar Penguins in a Christmas Caper hvor de fire hovedkarakterene i filmen ikke var med.

Stemmegiverne er også spot on, som de har vært i alle de andre filmene. Castingen til Madagascar er nok en av de bedre til Dremaworks, sammen med Shrek filmene. 

 
Filmen hadde premiere på NBC 17. November2009 og skulle faktisk originalt het “Madagascar: Bad Santa”. Men I og med at det allerde eksisterte en annen julefilm med dete navnet, som ikke akkurat er så veldig barnevennlig, så gikk de heller for Merry Madagascar. 

 
For de som ønsker å se filmen så er den tilgjengelig på DVD i Dreamworks Holiday Collection (sammen med 3 andre kortfilmer) som ble gitt ut i 2018 og på DVD og blu-ray i DreamWorks Ultimate Holiday Collection (med 8 andre kortfilmer) som ble gitt ut i 2019. 

 
Med sine 28 minutter er dette mye moro på kort tid for å si det slik, og dette er god underholdning både for barn og voksne. Så vel anbefalt fra min side. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar