08 desember 2019

Dag 08 – The Christmas Chronicles




Dagens film er den amerikanske filmen The Christmas Chronicles fra 2018. Filmen er regissert av Clay Kaytis og har Judah Lewis, Darby Camp, Kimberly Williams-Paisley og Kurt Russel i hovedrollene. 

Synopsis: En bror og en søster krasjer sleden til julenissen og må jobbe hele natten for å redde julen sammen med en snartenkt julenisse som ikke er redd for å si det som det er. 
 
Trailer:

Regissør Clay Kaytis har faktisk kun regissert to filmer, hvorav dette er den ene mens den andre er Angry Birds filmen. Men Kaytis er godt innarbeidet i bransjen da han jobber som animatør for Disney og har vært med å laget filmer som Pocahontas, Hunchback Of Notre Dame, Mulan, Tarzan, Treasure Plnet, Chicken Litttle, Tangled, Wreck-It Ralph og Frozen. 

 Hovedrolleinnehaver Kurt Russel er vel et navn som kanskje er kjent for de fleste. Best kjent er han vel for sine actionfilmer som Escape from New York, Big Trouble In litttle China, Stargate, 30000 Miles To Graceland, Death Proof, Escape From L.A, Hatefull Eight og Bone Tomahawk, Tango & Cash og The Thing. 

 
Så jeg må si det var det var morsomt å se Kurt Russel i en helt annerledes rolle i denne filmen enn det man vanligvis ser han i. Han mestrer rollen som julenissen veldig godt i filmen og kanskje han har en fremtid som kjøpesenter julenisse i USA om filmkarrieren skulle bremse opp utover :) 

 
Judah Lewis og Darby Camp spiller også godt i rollene som Teddy og Kate, og det er godt å se at det spirer og gror i barneskuespillere bransjen i USA med to skuespillere som nok kommer til å få plenty med roller i årene fremover. 

Om jeg skal trekke litt for noe så følte jeg kanskje at filmen ble litt i lengste laget. Det er et par scener som godt kunne vært klippet ned litt for dette er ikke en film som trenger å vare 105 minutter. 
 
 
Historien er underholdende og fungerer fint både for barn og voksne føler jeg og innimellom får jeg faktisk litt Hjemme Alene stemning over meg når jeg ser filmen. Dette kan jo kanskje skyldes at Chris Columbus (som regisserte de to første Hjemme Alene filmene) er med her som produsent. Men dette er jo uansett en positiv ting. 


Filmen har også bra med Julestemning og er en veldig koselig julefilm med både alver, snø, julesanger, julegaver, juletrær og masse annet julekos som hører til i en julefilm.

 
Filmen hadde premiere på Netflix 22 Novembe 2018, og hadde 20 millioner avspillinger i løpet av sin første uke på Netflix. Den har en så lenge ikke blitt utgitt på noe fysiske format, til forargelse for meg og andre som liker å ha ting fysisk i hylla. 
 
En underholdende julefilm som vekker minnene om å være barn og kunne kose seg litt ekstra med julefilmer. En filmen bør sjekkes ut, ikke minst for å se Kurt Russel i storform i ny og artig rolle for hans del. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar