13 desember 2019

Dag 13 – All Dogs Christmas Carol


Dagens film er den amerikanske animasjonsfilmen All Dogs Christmas Carol fra 1998. Filmen er regissert av Paul Sabella og Gary Selvaggio og har Bebe Neuwirth, Dom DeLuise, Sheena Easton og Ernest Borgnine som stemmegivere. 

 
Synopsis: Det ser ut til å bli en flott jul for alle de søte biskene på hundekafeen. Det er flotte pakker, glitrende dekorasjoner og til og med et solid donasjonsfond for Timmy, en søt, liten valp som trenger en operasjon. Men festlighetene og velviljen betyr ikke noe for Carface, en stor bølle av en bulldogg. Carface liker ikke julen. Han avskyr den faktisk. Og sammen med sine slemme hundekompiser har han lagt en plan for å ødelegge den for alle! 
 
Trailer:

De som har vært innom bloggen før vet at jeg har en liten forkjærlighet for Charles Dickens «En Julefortelling». Faktisk er dette den 15. utgaven som jeg har sett her på bloggen, noe som jo er litt imponerende. 

 
All Dogs Go To Heaven er en filmserie som hadde sin debut i 1989 av filmen med samme navn. Sju år senere km oppføllgeren All Dogs go To Heaven 2, samme år som TV-serien All dogs Go To Heaven: The Series. Denne serien gikk i tre sesonger og var ganske populær når den gikk på The Family Channel. 

 
Filmen er regissert av Don Bluth som også regiserte de andre filmene i serien. Bluth er en av de store animatørene ute på markedet i dag og jobbet mange mange år for Disney som animatør der. Etterhvert gikk han over i rollen som regissør og laget klassiske animasjonsfilmer som The Secret of NIMH, Am Amreican Tail, The Land Before Time og Rock-A-Doodle.

Stemmegiverne i denne spesialen er stort sett de samme folka som var stemmegiverne i den første filmen i serien, noe som er godt å se. Dom Deluise og Burt Reynolds har noen veldig karakteristiske stemmer og passer godt overens til karakterene de spiller. 

 
Animasjonen er glimrende her og ser veldig bra som alltid når man ser en Don Bluth film. Det eneste å trekke litt for er åpningssekvensen, som var ganske så dus i fargene og med en del møkk på bildet.

Denne utgaven av A Christmas Carol følger (ikke overraskende) ikke historien helt slavisk, men den har med de viktigste sekvensene fra boken og fungerer godt som en litt alternativ utgave til de mer tradisjonelle filmene basert på boken. 

 
Jeg er ikke alltid så veldig begeistret for mange sanger i animasjonsfilmene jeg ser. Det har ofte en tendens til å bli minst en eller to sanger for mye i filmene og det følte jeg også var tilfelle her. Så en til to sanger kunne nok godt ha blitt fjernet fra filmen for min del. Selv om sangene er godt fremført og underholdende så føler jeg at de kun er lagt til for å fylle ut spilletiden på filmen, som ikke er mer en 73 minutter. 

 
Filmen kom på DVD i både 2003 og med en restaurert utgave i 2014. Filmen er også tilgjengelig på Amazon Prime for de som har tilgang til sånt. 

 
På tross av et ganske søtt og uskyldig DVD cover så kan dette se ut som en koselig barnefilm, men de som kjenner Dickens historie vet hvordan historien bærer fram, så de minste barna bør nok ha noen voksne i nærheten på tross av filmens 7 års aldersgrense. 

 
En underholdende og litt annerledes utgave av Dickens klassiske historie som kommer vel anbefalt fra min side. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar