20 desember 2019

Dag 20 - Rock'n Roll Christmas

Dagens film er den kanadiske filmen Rock’n Roll Christmas fra 2019, Filmen er regissert av Max McGuire og har David Pinard, Catherine Mary Stewart, Michael Dickson og Beverly Mitchell i hovedrollene. 

 
Synopsis: En fraserarert mor//datter country duo begynner det musikalske samarbeidet igjen etter ti år, da en gammel video av dem går viralt på nettet. De trenger nå mye tilgivelse og julemagi for å skrive en sang sammen som skaper den perfekte julestemningen og bringer hele familien sammen igjen, 
  
Trailer:

Filmen hadde premiere på den amerikanske tv-kanalen UP 10. November 2019. For de som ikke er kjent med denne kanalen fra før så het den før Gospel Music Channel frem til 2013 da den byttet navn. UP står for Uplifiting Entertinamnet og de fokuserer på positivt og kunskapsfrembringene underholdening. 

 
Catherine Mary Stewart er vel best kjent for å spille i filmene The Last Starfighter, Weeekend At Bernies og Night Of The Comet. Hun har også spilt i et par julefilmer før, da i filmene A Christmas Snow og A Nutcracker Christmas . 

 
Da dukket det jaggu opp enda en film med Beverley Mitchell i hovedrollen i år. Mictchell er nok for de fleste best kjent for å ha spilt Lucy Camden i TV-serien 7th Heaven, som i mange år gikk fast på TV2 her til lands. Hun hadde også en av hovedrollene i en av mine skrekkfilm favoritter nemlig Saw II. 

 
Mens Catherine Mary Stewart ikke er så mye erfaring innenfor musikksjangeren har Berley Mitchell faktisk gitt ut et selvtitulert album i 2007. Albumet er innen for country sjangeren og faktisk ikke så aller verst om jeg får si det selv. 

 
Regissør Max McGuire er ganske ny innenfor filmindustrien og har "bare" regissert 8 filmer før. Men i år har han faktisk regissert hele 4 filmer hvorpå to av de er julefilmer. Rock'n Roll Christms og filmen A Merry Holiday. Filen A Merry Holiday er jo da noe jeg kan forsøke å få anmeldt om noen år. 

 
I motsetning til de fleste av Hallmark sine julefilmer som primært fokuserer på en en romanse, så er det her familien som står i fokus. Stewart og Mitchell fungerer veldig godt sammen som mor og datter og de er veldig troverdige i disse rollene. Men det er jo såklart litt romantikk blandet inn for de som liker sånt også. 

 
Jeg må si at jeg personlig føler at tittelen A Christmas Comback er en mye bedre tittel for denne filmen, for noe særlig Rock’n roll er det ikke å finne her i filmen. Etter min mening burde da filmen heller het «A Country Christmas» da det først og fremst er Country som blir spilt i filmen. Men den tittelen er jo er jo allerede brukt av en annen film i 2013 så da måtte de vel finne en annen musikksjanger i tittelen. 

 
Historien er jo veldig familieorientert og «for alle» for å si det sånn ,men jeg føler den kanskje er litt i letteste laget. Greit nok at filmen varer i bare 85 minutter, men man forstår veldig tidlig i filmen hvordan dette kommer til å ende og hvordan veien dit er. Men på tross av at historien er ganske gjennomsiktig er det en ganske underholdende og koselig film likevel. 

 
Filmen har også godt med julestemning med både snø, julemusikk, julepynt, juletrær, og alt annet som hører julen til. Filmen er også kjent under den alternative tittlen «A Christmas Comback».

 
En helt ok julefilm for hele familien og de som er glad i country musikk vil nok få mer ut av den enn de som ikke er så glade i sjangeren. En helt fin film å ha på i bakgrunnen man ordner litt i huset til jul. 

 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar