09 desember 2019

Dag 09 – The Christmas Train



Dagens film er den amerikanske filmen The Christmas Train fra 2017. Filmen er regissert av Ron Oliver og har Joan Cusack , Danny Glover, Kimberly Williams-Paisley og Dermot Mulroney i hovedrollene. 

 
Synopsis: Tom Langdon er på vei fra Washington til Los Angeles på toget for å være sammen med kjæresten sin i jula. Togreisa viser seg å bli en selsom, lærerik og skjellsettende opplevelse, og han møter mennesker med svært forskjellige skjebner, mål og forhåpninger. 
 
Trailer:

Da var det tid for mer TV film og denne gagen nok en Hallmark Chanel film. The Christmas Train ble vist flere ganger i løpet av julesesongen 2017 på Hallmark Chanel og filmen ble godt mottat da den kom. 

 
Dette er forøvrig dag to med Williams Paisley i hovedrollen på bloggen, da hun spilte rollen som Claire i The Christmas Chronichles i går og spiller Eleanor Carter her i dagens film. 

 
Dermot Mulroney er vel et navn som de fleste har vært brti før. Han har godt over 120 roller fra før og er vel best kjent fra sine roller i dramer og romantiske komedier som How to Make an American Quilt, My Best Friend's Wedding, , Must Love Dogs, Big Miracle. 

 
Danny Glover og Joan Cusack har også biroller i filmen her, så med andre ord en sterk rolleliste. Og de leverer på høyt nivå alle sammen. Mulroney og Paisley passer godt sammen og har en god kjemp på skjermen og man får virkelig intrykk av at disse to passer sammen.

 
Regissør Ron Oliver har også en imponerende meritliste med hele 44 tv-filmer regissert de siste 7 årene. Noe som vel nesten må være rekord for antall filmer regissert på så kort tid. 

 
De som kjenner meg vet at jeg har en liten soft-spot for «tog-filmer». Altså filmer med handling som er lagt på tog. Vanligvis er det jo action og thriller sjangrene som har en tendens til å være lag titl tog, så det er jo moro å kunne se en romantisk julefilm på denne lokasjonen. 

 
Nok en gang går Hallmark for den trygge vei når de lager en julefilm. Her er det klisjer man kan se lang vei, og allerede halvveis i filmen vet man hvordan dette vil ende. Men som før nevnt så føler jeg ikke at dette gjør så mye. Her har vi en koselig julefortelling som foregår i et miljø som jeg liker godt. Men de skal ha kredit fo rå kaste inn et par tvister i historien som jeg ikke forventet. 

 
Det er også godt med julestemning, snø, pressanger, juletrær, julemusikk og falsk Hallmark snø. Så alt er som det skal være i Hallmark TV-land. :) 

 
Filmen er forøvrig basert på en bok av David Baldacci som ble utgitt i 2003 og var en bestselger da den kom ut. Så for de som vil ha mer detaljert info om historien kan jo lese boken i tilegg. 

For de som er interessert i å se filmen så er den tilgjengelig på Amazon Prime for de som har det eller så kom Filmen på DVD i oktober 2018 som en del av «Hallmark Hall of Fame» serie for de som vil søke opp den. 

 
Nok en overraskende god julefilm fra Hallmark sin side. Jeg har i foregående år vært kritisk til Hallmark sine julefilmer, men de siste par årene har de levert mye kvalitet og også denne gangen. Vel anbefalt. 

 
Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar