15 desember 2019

Dag 15 – The Night They Saved Christmas


Dagens film er den amerikanske filmen The Night They Saved Christmas fra 1984. Filmen er regissert av Jackie Cooper og har June Lockhart , Jaclyn Smith, Paul Le Mat og Art Carney i hovedrollene. 

 
Synopsis: Et oljefirma borer etter olje på to plasser på Antarktis og den første sprengingen lager et jordskjelv hos julenissen. Nissen oppdager fort at sprenging på det andre borestedet vil ødelegge hele julenissens hjem. Han får da hjelp av en kvinne og hennes barn til å overbevise hennes mann (som jobber for oljefirmaet) om at det første borestedet har all oljen de vil ha. Klarer julenissen å redde hjemmet sitt i tide? 
 
Trailer:

The Night They saved Christmas eller Natten de reddet juleaften som den er kjent som her i Norge er en amerikansk Tvfilm fra 1984 som hadde premiere på ABC 13 Desember 1984. 

 
Filmen er regissert av den kjente amerikanske skuespiller og regissøren Jackie Cooper. Cooper er nok best kjent som skuespiller i Superman filmene hvor han spilte Perry White og tittelrollen hans i tvserien Hennesey. Men han har også regissert over 40 produksjoner da først og fremst ymse tv episoder og Tv filmer mellom 1956 og 1989. 

 
Hovedrollen som Julenissen i filmen spilles av den legendariske skuespilleren Art Carney. Cagney er best kjent for filmer som Going in Style, Firestarter, The Muppets Take Manhttan, Last Action Hero og Harry And Tonto. For sin rolle i Harry And Tonto vant han faktisk også Oscar for beste mannlige hovedollen

Han har forøvrig også en fortid i et par andre julefilmer Christmas in Disneyland og The Great Santa Claus Switch.

Han gjør en meget god rolle som julenissen her i filmen og han er veldig troverdig i denne rollen, både utseendemessig og karaktermessig. Han kan faktisk fort utfordre Richard Attenborough fra Miracle on 34th Street som den beste film-nissen, men bare nesten. 

 
Historien er litt mer original en mange andre julefilmer og konseptet med at en oleboring kan ødelegge nordpolen og julenissens verksted er både underholdende og morsomt. 

 
Dette er jo som før nevnt en TV-film, så budsjettet her var nok ikke det største, noe som tidvis kan sees på spesialeffektene, som ikke alltid er like overbevisende. Men dette er ikke noe stort problem og ødelegger ikke for filmopplevelsen. 

 
Filmen har også bra med julestemning, med en koselig nisselandsby, julegaver, snø, alver, juletrær og mye annet kos innimellom oljerigg scenene.

 
Filmen begynner å bli vanskelig å få tak på rimelig, men det er muligheter for å få kjøpt DVD utgaven som kom ut i 2008 både på Ebay og Amazon fortsatt.

 
The Night They Saved Christmas er ern veldig koselig julefilm og gir nostalgiske følelser til hvordan ting var før. En koselig julefilm for både voksne og barn.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar