mandag 2. desember 2013

Dag 02 – Abbott And Costellos Christmas ShowDagens film er den amerikanske tv-spesialen Abbott And Costellos Christmas Show fra 1952. Den er regissert av Jean Yarbrough og har Margaret Whiting, The Nicholas Brothers og Buster Shaver i hovedrollene.Synopsis: I denne herlige og tv-historiske juleperlen ser vi det geniale komikerparet Abbott & Costello i det populære og klassiske underholdningsprogrammet ”The Colgate Comedy Hour».
 
Trailer:

Abbott And Costellos Christmas Show er årets første julespesial. I mangel av rene julefilmer valgte jeg i år å inkludere en del julespesialer eller juleepisder fra diverse TV-serier. 
Bud Abbott & Lou Costello var en amerikansk komikerduo som jobbet sammen fra 1938 til 1957. De arbeider både med radio, tv og film. Blant deres mest populære filmer har man titler som Abbott and Costello Meet Frankenstein, Africa Screams, bbott and Costello Meet the Mummy, Jack And The Beanstalk og Buck Privates samt sketsj klassikeren «
Who's on First».Abbott And Costellos Christmas Show var opprinelig sendt i sort/hvit men det ble etterhvert laget en fargelagt utgave. På min DVD er det desverre kun den fargelagte utgaven som følger med. 


 
Jeg er desverre ikke så kjent ved «The Colgate Comedy Hour», men etter hva jeg har forstått var et et sketsj show som inneholdt mange av de beste amerikanske komikere og skuespiller fra denne tiden.
 Blant de som var med i showet har vi kjente navn som Eddie Cantor, Dean Martin and Jerry Lewis, Fred Allen, Donald O'Connor, Bud Abbott and Lou Costello, Bob Hope, Jimmy Durante, Ray Bolger, Gordon MacRae, Ben Blue, Robert Paige og Tony CurtisDette juleshowet er en blanding av musikknummer, sketsjer og reklameinnslag. 
Abbott And Costellos rolle i episoden er 3 klassiske slapstick sketsjer som er veldig artige. Spesialt kalkun sketsjen er meget god. Mye av dette showet var vistnok improvisert på stedet, noe som gjør det enda mer imponerende. 

Jeg må innrømme at jeg syntes det er morsomt at de har latt reklameinnslagene fra showet være med i denne utgaven. En av hovedgrunnene til dette er at det var selskapene som hadde disse reklameinnslagene som mer eller mindre sponset programmet slik at det kunne bli laget. Noe som også navnet på selve showet bærer preg av.  
Danse og akrobatnummrene som er med i episoden er imponerende, men ikke så veldig interessant dessverre. Disse føles litt unødvendige og litt utdatert for å si det slik. Men programmet er iallfall vist i sin helhet, det skal de ha. 


 
Kvaliteten på min kopi var dessverre ikke helt det store, det er fullt se-bart, men jeg skulle ønske kvaliteten hadde vært hakket bedre.Alt i alt en underholdende julespesial som er anbefalt for alle Abbott og Costello fans. 
 
Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar