tirsdag 3. desember 2013

Dag 03 – The House Without A Christmas Tree


Dagens film er den amerikanske TV-filmen The House Without a Christmas Tree fra 1972. Filmen er regissert av Paul Bogart og har Alexa Kenin, athryn Walker, Mildred Natwick og Jason Robards i hovedrollene.Synopsis: Addie, en ung jente som bor i Nebraske i 1946 ønsker seg kun et juletre til jul. Men hennes far som er enkemann er bitter og nekter å feire jul. 

Trailer:

Etterhvert som festivalårene går så blir det mer og mer TV-filmer som blir sett og The House Without A Christmas Tree er først film ut innenfor den sub-sjangeren. The House Without A Christmas Tree er bassert på en barnebok med samme navn skrevet av Gail Rock. Filmen ble originalt vist på VBS 3. Desember 1972 og var såpass populær at den ble vist flere ganger på CBS på 1970-tallet.Filmen er tatt på på video, noe som er ganske uvanlig. Grunnen til dette var at filmen var laget på et megt lavt budsjett. 


Filmen var en suksess og det ble laget 3 andre «spesialer» med samme skuespillere i rollen. Da også bassert på Gail Rock sine bøker. Disse var en Thanksgiving spesial kalt «The Thanksgiving Treasure», en påskespesial kalt «The Easter Promise» og Valentine spesialen «Addie Adn The King Of Hearts».


Filmen er som før sagt veldig lavbudsjett og veldig 70-talls. Men historien er godt skrevet selv om filmen tidvis er litt langtekkelig. 


Skuespillere gjør en ok jobb de også, selv om flere av de helt klart ikke har skuespiller faget som yrke. 


Jeg føler at dette nok var en film som gjorde seg bedre i 1972, enn nå i 2013. De som virkelig liker filmen tror jeg nok har mer nostalgiske grunner til å like den, enn at de mener at det er en virkelig god film. 


Men dette er på ingen måte en dårlig film og vel verdt å sjekke ut som et alternativ til de mer kjente juleklassikerne. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar