22 desember 2013

Dag 22 - La freccia azzurra


Dagens film er den italienske filmen La freccia azzurra fra 1996. Filmen er regissert av Enzo D´Alò og har Walter Massey, Nel Shee, Tony Randall og Mary Tyler Moore i hovedrollene.



Synopsis: Hver eneste julaften hjelper bestemor Rose julenissen med å dele ut julegavene til aalle de små snille barna. Men i år har Bestemor Rose blitt syk og hun må da spørre Mr. Grimm om å gjøre denne viktige jobben for henne. 

Trailer:

Dette er noe så sjeldent som en Itailensk julefilm. Men desverre så hat jeg kun fått tak i den amerikanske utgaven av filmen, så talen i filmen er engelsk. La freccia azzurra ble i 1997 importert til USA og gitt ut rett på video.



Filmen er kjent som «The Blue Arrow» eller i Europa, så tradisjonelt nok når det er snakk om en Italiensk film så får den mange forskjellige titler etter hvor den blir utgitt.



Historien har blitt endret en del for den amerikanske utgaven. I originalen så foregår handlingen på Epiphany dagen som faller på natten mellom 5te og 6te Desember. Her gir da den gode heksen La Befana gaver og godterier til barna.



Siden dette er en høytid som ikke feires i USA (og ei heller utbredt i Norge) så måtte historien gjøres om en del.



Filmen er godt animert og kan minne om Nickelodeon serien «Doug» og serien «The Wild Thornberrys» i utseende.



Jeg får en god julefølelse av filmen, men jeg er nok litt over målgruppen for denne filmen, da den helt klart er myntet på yngre barn.



Voice-over prestasjonene er gode og det kunne vært veldig interresant å hørt hvordan originalutgaven var i forhold til denne dubbede utgaven.

En flott film for de aller minste og en godt animert tegnefilm

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar