09 desember 2013

Dag 09 - Prancer


Dagens film er den amerikanske filmen Prancer fra 1989. Filmen er regissert av John D. Hancock og har Sam Elliot, Cloris Leachman, Abe Vioda og Rebecca Harrell Tickell i hovedrollene.



Synopsis: Rebecca er datter av en streng enkemann. De to frister tilværelsen på en liten gård, som gir dem bare et nøysomt livsgrunnlag. En dag finner Rebecca et skadet reinsdyr i skogen. Som en flukt fra det daglige livet innbiller hun seg at det er et av julenissens reinsdyr, og at hun må ta seg av det. Hun må også redde reinsdyret fra faren og hans gevær. Rebecca får tak i en gammel og snill veterinær som hjelper henne med dyrets skade. Bak sin fars rygg setter hun også i gang en innsamlingsaksjon for å skaffe dyret mat. 

Trailer:

Rebecca Harrell Tickell som spiller hovedrollen her gjør en god jobb i sin første film og er troverdig i rollen som Jessica. Sam Elliott, Cloris Leachman og min favoritt Abe Vigoda spiller også overbevisende her og gjør filmen til en hyggelig opplevelse. 


Filmen spilte inn over 18 millioner dollar, noe som må sies å være bra for en julefilm. Det er lite info å finne om hva budsjettet på filmen var, men jeg regner med at de iallfall gikk i overskudd.


Om man skal kritisere filmen for noe så føles avslutningen av filmen litt brå. Det føltes litt ut som om de var usikre på hvordan de skulle avslutte filmen og at de på en måte fant ut underveis hvordan de skulle få det til. Men dette er nok noe som barna som tross alt er aldersgruppen her vil tenke så mye over. 


Filmen er lettfattelig og gir en god julestemning gjennom hele. 


Filmen fikk i 2001 en oppfølger akalt Prancer Returns. Denne ble gikk ut direkte på DVD og er utgitt av USA Home Entertainment. 


Filmen er ingen direkte oppfølger til denne filmen siden ingen av de menneskelige karakterene fra den første filmen er med, men den har fått omtrent like gode omtaler som den første og er visstnok anbefalt å se om man liker originalen. 


En god julefilm som er perfekt til de barn i så godt som alle aldre. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar