07 desember 2013

Dag 07 - Holiday Affair


Dagens film er den amerikanske filmen Holiday Affair fra 1949 . Filmen er regissert av Don Hartman og har Gordon Gebert, Wendell Vorey, Janet Leigh og Robert Mitchum i hovedrollene.



Synopsis: Like før jul møter butikkmedarbeider Steve Mason storhandleren Connie Ennis, som egentlig er en industri spion. Han avslører henne, men lar henne gå, noe som fører til at ham mister jobben. De ender etter hvert opp på en date, noe som Connies frier Carl ikke er spåesielt fornøyd med. 

Trailer:

Holiday Affair
er årets første sort/hvit film og er bassert på historien Christmas Gift av John D. Weaver.


Skuespillet i filmen er det absolutt ingenting å si på. Robert Mitchum er som alltid glimrende og spiller meget overbevisende i rollen som Steve. Det er også moro å se en ung Janet Leigh i denne filmen, som også gjør en meget god jobb. 


Gordon Gebert som spiller rollen som Timmy, gjør også en fabelaktig jobb i filmen. Jeg føler at barn ofte har en tendenes til å være mer slitsome/plagsomme når de har en fremtredende rolle i filmen, men Gebert er sjarmerende og er en av de beste rolletolkningene jeg har sett på lenge. 


Historien er velskrevet og jeg føler at man på mange måter blir en del av filmen når man ser den. Med andre ord er det lett å identifisere seg med personene i filmen og man føler med dem. 


En ting mange ikke gjør når de ser en film som dette er å sette seg inn i tiden da den ble spilt inn. Å forvente at en film fra 1949 skal reflektere livet i 2013 blir bare dumt spør du meg, og man må stille inn hjernen til å sette seg inn i hva slags situasjon disse menneskene befant seg i på denne tiden. 


Filmen var ingen stor suksess når den kom ut og gikk med et underskudd på 300 000 dollar, noe som var mye penger i 1949. Men i de senere år har filmen blitt vist hvert år på tv-kanalen TCM og har etterhvert blitt regnet som en slags juleklassiker. 


Filmen har denne gode julefølelsen og selv om ikke alt i filmen er like positivt så sitter man igjen med en god og hyggelig følelse etter å ha sett filmen. 


En meget god julefilm som helt klart er verdt å sjekke ut hver jul fremover. 


Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar