mandag 23. desember 2013

Dag 23 - Rise Of The Guardians


Dagens film er den amerikanske animasjonsfilmen Rise Of The Guardians fra 2012 . Filmen er regissert av Peter Ramsey og har Alec Baldwin, Chris Pine, Isla Fisher, Jude Law og Hugh Jackman i hovedrollene.Synopsis: De fem legendene" er ikke bare kjente sagnfigurer fra barndommen vår - de er også en gruppe superhelter med fantastiske krefter. Når den onde skikkelsen Pitch bestemmer seg for å ta knekken på all barndomstro i verden, må de udødelige Legendene kjempe tilbake for å forsvare håpet, troen og fantasien som lever i oss alle. Men hvis de skal klare å bekjempe Pitch og hans plan om å spre mørke og frykt over hele verden, må de overbevise Jack Frost om at han skal stå sammen med dem 

Trailer:

Rise Of The Guardians er ingen direkte julefilme, men den har med karakterer som gjør at jeg vil klassifisere dette som en julefilm. Hovedgrunnen til at jeg «tillater» denne filmen ¨å være med er at Både Julenissen og Jack Frost, to meget kjente juleskikkelser er med i filmen. 


Filmen er basser på William Joyce sine The Guardians Of Childhood bøker, og kortfilmen The Man In The Moon av Joyce og Reel FX.


Historien er våde underholdene og godt skrevet og vil garantert slå an blant barna. I tillegg er det lagt inn noen morsomheter som «vi» voksne kan ha moro av også. 


Voice-over prestasjonene er også gode i denne filmen, men jeg forstår fortsatt ikke helt poenget med å benytte dyre A-liste hollywood skuespillere som voice overs. Det kan vel hende det er noen som vil se filmen for å høre Hugh Jackman sin stemme, men økonomisk sett tror jeg det ville være bedre å bruke noen mer ukjente skuespillere med karakteristiske stemmer i stedet. 


Animasjonen er det DreamWorks Animation som står bak og som vanlig er dette flotte saker. Man kjenner fort igjen den særegne stilen som preget deres animerte filmer og også denne gangen gjør de det meget godt.


Filmen spilte inn godt over 300 millioner dollar noe som må sies å være bra for en animert filmer. Filmen koster 145 millioner å lage, så man skulle tro at Dreamworks tjente godt med penger på filmen, men i følge rapportene gikk de rundt 80 millioner dollar i minus takket være en meget dyr reklamekampanje. 


Det har vært snakk om at det skal komme en oppfølger, men i og med at Dreamworks tapte såpass mye penger på denne filmen er nok det lite trolig slik jeg ser det. 


Men Rise Of The Guardians er en meget god animert film, som egentlig passer godt hele året, men også som en julefilm, 


Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar