lørdag 14. desember 2013

Dag 14 - Merry Christmas Mr. Bean


Dagens juleepisode er den britiske julespesialen Merry Christmas Mr. Bean fra 1992. Episoden er regissert av John Birkin og har Owen Brenman, C.J. Allen, Matilda Ziegler og Rowan Atkinson i hovedrollene.Synopsis: Det er jul og en ivrig Mr. Bean forårsaker det vanlige kaoset under høytidens gang. Forberedelsene til jul har aldir vært så morsomme og kjæresten Irma kan se frem til en svært så unik julegave 

Trailer:

Er det en «julespesial» jeg alltid prøver å få sett hvert år er det denne. Merry Christmas Mr Bean var den syvende episoden i tv-serien om Mr. Bean. Den be sendt for første gang 29. Desember 1992.


Rown Atkinson er rett og slett genial i rollen som Bean. Atkinson kunne fort gått i fellen og spilt denne litt enkle «barneaktige» karakteren helt feil, men han gjør det med både humor, varme og glede og dermed blir denne karakteren meget god.


Det faktum at Bean sjelden prater, og har mer fysisk humor gjør at karakteren har gjort suksess over hele verden. Humor er jo som de fleste vet et universelt språk og fungerer like godt i Storbritania, Norge og Uganda for å ta tre utvalgte land. 


Episoden er delt inn i 4 akter og tar for seg dagene før jul og julaften hos Bean. 


Akt 1: Denne første akten foregår inne på varemagasinet Harods. Her tester han ut juletrelys og leker med juledekorasjoner. Festlige saker som viser mer den «barnslige» siden av Bean.

Akt 2: Her er Bean ute med sin kjæreste Irma og ser etter julegaver, samt dirigerer et juleorkester. Kanskje den svakeste av de 4 aktene, men likevel morsomt.


Akt 3: Her pynter og dekorer Bean til Jul. Denne delene er både morsom og litt til ettertanke også.


Akt 4: Den siste delen er helt klart den aller beste av disse fire. Her har vi en av de mest klassiske Bean øyeblikkene hvor han skal forberede juleklakunen samt utveksling av julegaver mellom han og Irma. Klassiske juleøyeblikk.


DVD spilleren i pcen min klarte av en eller annen grunn ikke å lese filmen, så da ble jeg i dag nødt til å låne bilder fra internettet. Beklager dette. 


Dette er helt kalrt en julespesial som både gir humor, glede og julefølelsen, iallefall for meg. Sterkt anbefalt til absolutt alle som setter pris på Bean og god humor.

Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar