lørdag 21. desember 2013

Dag 21 - Christmas HolidayDagens film er den amerikanske filmen Christmas Holiday fra 1944. Filmen er regissert av Robert Siodmak og har Gladys George, Richard Whorf, Deanna Durbin og Gene Kelly i hovedrollene.
Synopsis: en ung femme fatale kvinne finner ut at den rike mannen hun har tenkt å gifte seg med viser seg å ikke være helt det han utgir seg for å være. 


Trailer:


To av mine favoritt filmsjangere i en og samme film, nemlig julefilm og Film-Noir, kan vel ikke bli annet en bra det. 


Robert Siodmak har regissert andre storfilmer som Son Of Dracula, Phantom Lady, The Killers og The Spinal Staircase så forhåpningene til Christmas Holiday må sies å være store. 


Chrisstmas Holiday var opprinelig planlagt å bli laget allerde 5 år tidligere i 1939. Da ville produsent Walter Wanger lage en film ut av Somerset Maughams Christmas Holiday, men filmen ble da ikke noe av siden tematikken i filmen vistnok var for «grov» på den tiden. 


I 1944 derimot gjorde de en del endringer på historien i forhold til boken og da fikk de tillatelse til å lage filmen. 


Skuespillet i filmen er det absolutt ingenting å si på. Både Deanna Durbin og Gene Kelly spiller glimrende i filmen og det er artig å se Gene Kelly i en mer seriøs og dyster rolle. 


Filmen var en stor suksess og spilte inn over 2 millioner dollar i 1944, noe som må sies å være meget bra. 


Historien er både underholdende og god og vi får til og med et par sanger i filmen, selv om filmen for all del ikke må misforstås som en musikal, for det er det langt der i fra. 


En herlig blanding a Film-noir og jul er helt klart min ting og dette var virkelig en knallfilm. Terningkast:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar