fredag 20. desember 2013

Dag 20 - Frosty The Snowman


Dagens film er den amerikanske julespesialen Frotsy The Snowman fra 1969 . Filmen er regissert av Jules Bass og Arthur Rankin Jr. og har June Foray, Paul Frees, Jackie Vernon, Billy De Wolfe og Jimmy Durante i hovedrollene.Synopsis: Snømannen kommer til live og blir oppdaget av et barn. Hemmeligheten må holdes for alle voksne for å unngå en grusom skjebne. 


Trailer:


Frosty The Snow man er nok en Rank & Bass produksjon og kanskje deres mest kjente. Filmen er basert på den kjente sangen «Frosty the Snowman». 


Frosty The Snowman er kanskje amerikanernes favoritt julespesial sammen med How The Grinch Stole Christmas, på mange måter som Reisen til Julestjernen og Tre Nøtter Til Askepott her i Norge. 


Frosty The Snowman ble faktisk sendt på NRK i romjulen både i 1980 og 1981, men fikk tydeligvis ikke store nok seertall til at det ble noen tradisjon å vise den.


Jimmy Durante og Jacckie Vernon gjør noen glimrende vokalprestajoner her og spesielt Durante imponerer som forteller i sin siste film. 


Dette er forresten også den første av Rank/Bass sine spesialer som bruker celle animasjon i stedet for Stop Motion. Med andre ord at man legger animasjon i to lag over hverandre.


Historien her bør være kjent for de fleste og fungerer meget godt i denne formen også. Denne spesailen er både hyggelig og koselig for både barn og voksne i alle aldre. 


Denne julespesialen er ganske kort med sine 25 minutter så den passer perfekt inn i den litt travle hverdagen nå før jul. 


En glimrende julefortelling som fungerer like godt nå i 2013 som i 1969. Verdt å sjekke ut for alle nå før jul. 


Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar