15 desember 2013

Dag 15 - Hjem Til Jul


Dagens film er den norske filmen Hjem til Jul fra 2010. Filmen er regissert av Bent Hamer og har Levi Henriksen, Joachim Calmeyer, Arianit Berisha og Trond Fausa i hovedrollene.



Synopsis: Mørket har senket seg og snøen har lagt et lunt teppe over over den vesle bygda Skogli. Det er julaften og menneskene forbereder seg til julefeiring, men i skinnet fra nordlyset er det fortsatt noen som strever med å finne veien hjem. 

Trailer:



Hjem til jul hadde kinopremiere 12 November 2010 og gjorde det ganske bra på kinoene. Filmen er regissert av Bent Hammer som kanskje er best kjent for å ha regissert Salmer Fra Kjøkkenet og O' Horten.



Filmen er basert på novellesamlingen Bare Mjuke Pakker Under Treet av Levi Henriksom, som forøvrig har en liten birolle i filmen som sikkerhetsvakt.



Filmen ble spilt inn i både Östersund, Stjørdal og i Duisburg så en ganske omfattende produksjon med tanke på lokasjoner.



Filmen vant forøvrig også en pris for beste manus på den internasjonale filmfestivalen i San Sebastian i 2010, noe som må sies å være imponerende av en Norsk film.



Selv om Hammer selv påpeker at filmen ikke er en komedie, så vil nok jeg være uenig. Filmen har både dystre og triste sider, men den har også sine komiske deler. Så man kan vel kanskje kalle den for en tragi-komedie, så blir alle fornøyde.



Jeg syntes skuespillerprestasjonene i filmen er overaskende gode, kanskje først og fremst fordi det var veldig få av skuespillerne jeg var kjent med fra før. Når sant skal sies var det kun Fridtjov Såheim og Trond Fausa som jeg kunne navngi av skuespillerne i filmen. Men de gjorde iallfall en meget god jobb.



Filmen er visuelt sett meget flott, men glimrende scenografi, så bare det alene er vredt å se filmen for.



Men desverre så får iallefall ikek jeg helt en god julefølelse av filmen. Filmen er ikke dårlig, men som en såkalt «julefilm» føler jeg at den blir for deprimerende og trist til tider.



En film for de som liker litt annerledes julefilmer.

Terningkast:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar